Stel, je hebt een autoverhuurbedrijf. Jij biedt wagens aan die voor een of meerdere dagen verhuurd kunnen worden. Wil een klant een auto bij jou huren, dan moet deze aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste moet de klant meerderjarig zijn en bovendien moet je weten of de klant er financieel gezond voor staat. Het is niet altijd eenvoudig om deze gegevens van een klant te vragen omdat je je aan allerlei wettelijke bepalingen moet houden. Wil jij deze stappen zorgvuldig, maar toch graag snel uitvoeren? Dan kun je gebruikmaken van de mogelijkheden die Datakeeper je te bieden heeft. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje. 

 

Snel iemands leeftijd checken

Als een persoon bij jouw bedrijf komt om een auto te huren, moet je verifiëren dat deze persoon volwassen is. Je kunt iemand niet op diens blauwe ogen geloven, dus moet er bewijs worden aangedragen. Datakeeper biedt de mogelijkheid om deze leeftijdsverificatie snel te laten verlopen. De klant kan namelijk diens gegevens aanleveren via een app. Deze app is zo gemaakt dat de klant er zeker van kan zijn dat diens gegevens veilig zijn. De app maakt namelijk gebruik van dataminimalisatie. Dit betekent dat alleen die gegevens gescand worden die nodig zijn. Bovendien geeft de app aan of een klant aan de eisen voldoet zonder de info zelf prijs te geven. Je krijgt dus enkel te zien of de persoon meerderjarig is en niet wat de geboortedatum van deze persoon is. Dit alles in een kwestie van seconden zodat je snel door deze procedure heen kunt gaan zonder fouten te maken. 

 

Is iemand financieel gezond? 

Wanneer je een overeenkomst met iemand aangaat, wil je er zeker van zijn dat deze persoon er financieel gezond voor staat. Met Datakeeper kun je een financiële check laten uitvoeren waardoor je snel te zien krijgt of je klant in staat is om diens financiële verplichtingen na te komen. Ook hier kan de klant zelf zijn gegevens doorgeven zonder dat jij daar inzage in krijgt. Jij krijgt enkel de uiteindelijk beoordeling te zien want dat is wat voor jou van belang is. Dit geeft de klant de garantie dat er zorgvuldig met zijn data omgegaan wordt en dat hij niet bang hoeft te zijn dat zijn gegevens op straat komen te liggen. 

 

Ideaal voor terugkerende klanten 

Heb jij klanten die regelmatig een wagen komen huren? Dan kunnen zij hun gegevens opslaan op de Datakeeper app. Dit zorgt ervoor dat zij altijd de benodigde gegevens bij de hand hebben. De klant hoeft niet iedere keer de hele papierwinkel te overhandigen, maar kan enkel zijn gegevens via de app uitwisselen. Zo kan de klant de sleutel van de auto ontvangen en kun jij de volgende klant gaan helpen. Met Datakeeper werk je veiliger en sneller. Dat is wat je klanten willen.